Sałatka z surimi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rukola

    2 garscie
  • roszponka

    2 garście
  • sałata lodowa

    4 liście
  • pomidor

    1-2 szt
  • awokado

    1 szt
  • paluszki surimi

    6 szt
  • oliwa

    3 lyzki
  • biały ocet winny

    1 lyzeczka
  • musztarda

    1 lyzeczka
  • miód

    0,5 lyzeczki
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie sałaty umyć, osuszyć. Z rukoli i roszponki usunąć łodyżki. Lodową poszarpać na kawałki. Wymieszać. Z oliwy, octu, miodu i musztardy zrobić sos: składniki wlać do słoiczka, doprawić i energicznie potrząsać aż utworzy się jednolity sos. Pomidora sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w szóstki. Awokado obrać ze skórki, usunąć pestkę, miąższ pokroić w paseczki. Surimi pokroić w kawałki. Pomidora, awokado i surimi polać przygotowanym wcześniej sosem i posypać świeżo mielonym pieprzem. Od razu podawać. Na talerzu rozłożyć sałatę,

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marzut 24.05.2016 14:02
Super sałatka
halina17 23.05.2016 22:20
Dobra sałatka.
krokus 23.05.2016 21:26
pięknie podana
olkaaa 23.05.2016 20:40
ciekawy pomysł
Urszula Świeca 23.05.2016 20:00
Smaczna sałatka.))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat