Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z serem plesniowym i awokado

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

awokado 1/2 sztuki
ser pleśniowy 100 gram
oliwki czarne 15 sztuk
oliwa 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat szczypta
sok z cytryny 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z serem plesniowym i awokado

Awokado umyć, obrać, oddzielić od pestki. pokroić w kostkę i skropić lekko sokiem z cytryny. Oliwki pokroić w plasterki, a ser pleśniowy Brie lub Camembert w drobne paseczki. Wszystkie składniki połączyć, dodać oliwę z oliwek, sól i pieprz do smaku. Podawać jako przekąskę lub dodatek do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 14.03.2016 16:42
pyszności !!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak