Sałatka z selerem, marynowaną cukinią i jabłkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • seler konserwowy

    1 słoik
  • cukinia konserwowa

    1 słoik
  • jabłko winne

    1 szt
  • kukurydza w puszce

    1 puszka
  • fasola czerwona z puszki

    0,5 puszki
  • jaja

    4 szt
  • majonez

    3,5 łyżki
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Seler, cukinię, kukurydzę i fasolę odsączam z zalewy. Marynowaną cukinię kroję w kostkę. Jabłko obieram, usuwam gniazda nasienne i kroję w kostkę. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w kostkę.

2. Wszystkie przygotowane składniki przekładam do salaterki. Dodaję majonez oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie mieszam. Gotową sałatkę wykładam na talerz i podaję.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pani Domu 14.06.2016 11:01
bardzo fajna sałatka
bartek8585 13.06.2016 23:06
muszę taką zrobićl Zapisuję
Mniam 13.06.2016 10:43
Z chęcią zjadłabym taką sałatkę.
Krystyna32 13.06.2016 09:22
pyszna sałatka
MAR3STA 12.06.2016 22:14
fajny przepis
Wiktoria29 12.06.2016 22:06
zapowiada się pysznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat