Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z selera naciowego i winogron

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

seler naciowy 1 same łodyżki,
winogrona 300 g, ciemne
orzechy włoskie 1/2 szkl. po obraniu
sok z cytryny

sos;

majonez 3 łyżki,
musztarda 1,5 łyżeczki,
jogurt grecki 3 łyżki,
sól do smaku
koper świeży dodatkowo

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z selera naciowego i winogron

Seler naciowy dokładnie opłukać , osuszyć , pozrywać liście z łodyg a same łodygi rozdzielić.
Następnie pokroić w cieniutkie paseczki.
Winogrona oderwać z kiści umyć i osaczyć na sicie.
Pokroić na połówki i usunąć pestki.
Połówki winogron oraz pokrojony w paseczki seler ułożyć na talerzu, skropić sokiem z cytryny.
Włożyć na 30 minut do lodówki.
Po wyjęciu sałatke połączyć z sosem zrobionym z majonezu , musztardy oraz jogurtu naturalnego gęstego a także z dodatkiem pieprzu i soli w razie konieczności.
Wymieszać.
Gotową sałatke posypać kawałkami orzechów włoskich oraz posiekanym koperkiem zielonym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 13.10.2017 03:10
Dobra sałatka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak