Sałatka z rzeżuchą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula czerwona

    1/2 sztuki
  • pomidorki cherry

    10 sztuk
  • pierś z kurczaka

    1 pojedyńcza sztuka
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • przyprawa do kurczaka

    wg uznania
  • olej do smażenia

  • ocet balsamiczny

    1 łyżeczka
  • cukier

    1 łyżeczka
  • musztarda

    1 łyżeczka
  • oliwa

    4 łyżeczki
  • rzeżucha

    2 (ogrodowa)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić na cieńsze kawałki, usmażyć na oleju posypane przyprawą do kurczaka, ostudzić, pokroić w paski. Rzeżuchę ułożyć na talerzu lub półmisku (ja nie obcinam łodyg, bo wg mnie w nich jest najwięcej smaku). Ułożyć na niej pokrojonego kurczaka, pokrojoną w piórka cebulę i przekrojone na 4 części pomidorki. Sałatkę oprószyć solą i pieprzem. Ocet, oliwę, cukier i musztardę utrzeć na gładki sos, polać nim sałatkę.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cooleczka 05.02.2012 21:21
kolorowa i kusząca
Weronika_eM 16.06.2011 18:30
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat