Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z ryżu, czereśni i jabłek

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 200 g
czereśnie 350 g
serek wiejski 80 g
majonez 4 łyż.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
Papryka słodka mielona Prymat 1 szczypta
jabłko 1 duże

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z ryżu, czereśni i jabłek

Kroki postępowania

1
Ryż gotuję na sypko, po ugotowaniu pozostawiam do ostudzenia. W międzyczasie myję owoce. Czereśnie przekrawam na połówki i wyjmuję z nich pestki. Jabłko razem ze skórką kroję w kostkę.
Krok 1 - Sałatka z ryżu, czereśni i jabłek foto
2
Ostudzony ryż mieszam z czereśniami i pokrojonym jabłkiem, dodaję majonez. Na koniec całość doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Krok 2 - Sałatka z ryżu, czereśni i jabłek foto
3
Wykładam sałatkę na półmisek, na wierzchu kładę łyżką serek wiejski. Oprószam słodką, mieloną papryką. Od razu podaję.
Krok 3 - Sałatka z ryżu, czereśni i jabłek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 09.10.2012 09:09
pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak