Sałatka z ryżem, tuńczykiem i gotowanymi warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Smaczna i pożywna sałatka z pełnoziarnistym ryżem, tuńczykiem oraz warzywami, na których gotowałam rosół. Idealna jako lunchbox do pracy, dostarczy niezbędnej energii i siły do pracy :)
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

wszystkie składniki

  • marchewka ugotowana

    2 sztuki
  • pietruszka gotowana

    1 sztuka
  • seler korzeniowy gotowany

    0.25 sztuki
  • ryż

    100 gramów
  • papryka czerwona

    0.5 sztuki
  • fasola czerwona

    1 puszka
  • ogórki konserwowe Smak

    4 sztuki
  • tuńczyk w sosie własnym

    1 puszka
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • majonez

    2 łyżki
  • sól

    2 szczypty
  • pieprz

    2 szczypty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie i zostawić do przestygnięcia.
Ugotowane warzywa pokroić w kostkę, wrzucić do dużej miski. Dodać odsączoną fasolę oraz tuńczyka. Paprykę oraz ogórki pokroić w kostkę i dodać do reszty składników. Dodać również wypłukaną i posiekaną natkę pietruszki.
Doprawić sałatkę solą i dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu. Dodać majonez, wymieszać.
Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat