Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z ryżem, tuńczykiem i gotowanymi warzywami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Smaczna i pożywna sałatka z pełnoziarnistym ryżem, tuńczykiem oraz warzywami, na których gotowałam rosół. Idealna jako lunchbox do pracy, dostarczy niezbędnej energii i siły do pracy :)

Składniki:

wszystkie składniki

marchewka ugotowana 2 sztuki
pietruszka gotowana 1 sztuka
seler korzeniowy gotowany 0.25 sztuki
ryż 100 gramów
papryka czerwona 0.5 sztuki
fasola czerwona 1 puszka
ogórki konserwowe Smak 4 sztuki
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
natka pietruszki 1 pęczek
majonez 2 łyżki
sól 2 szczypty
pieprz 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z ryżem, tuńczykiem i gotowanymi warzywami

Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie i zostawić do przestygnięcia.
Ugotowane warzywa pokroić w kostkę, wrzucić do dużej miski. Dodać odsączoną fasolę oraz tuńczyka. Paprykę oraz ogórki pokroić w kostkę i dodać do reszty składników. Dodać również wypłukaną i posiekaną natkę pietruszki.
Doprawić sałatkę solą i dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu. Dodać majonez, wymieszać.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak