Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z ryżem i tuńczykiem

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1 saszetka paraboliczny
tuńczyk 1 puszka
korniszony
szczypior czosnkowy
majonez
chili
natka pietruszki
jajko ugotowane na twardo 2-3

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z ryżem i tuńczykiem

Ryż ugotować al dente, odcedzić i pozostawić do ostygnięcia.
Tuńczyka odcedzić z zalewy i dodać do ryżu.
Dołożyć pokrojone w kostkę jajko, drobno pokrojony szczypior z czosnku, rozdrobnioną natkę pietruszki oraz drobno pokrojone korniszony.
Składniki połaczyć z majonezem i doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

reniatka 03.07.2013 13:27
fajna lubię sałatki z tuńczykiem
Megg 30.06.2013 20:37
super smaczna sałatka
AnielskaSlodycz 30.06.2013 19:46
uwielbiam taką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak