Sałatka z ryżem i tuńczykiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    3 woreczki
  • cebula

  • jajka

    3
  • ketchup

  • majonez

    3 łyżki
  • ogórki konserwowe

    5
  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż ugotować w osolonej wodzie. Jajka ugotować na twardo, obrać, drobno pokroić. Ogórki i cebulę również drobno pokroić. Tuńczyka lekko odsączyć.

Układać warstwami:

1) Ryż, ketchup, cebula.

2) Ryż, jajka, posypać solą i pieprzem, ketchup, ogórki.

3) Ryż, majonez, tuńczyk.

4) Ryż, ketchup.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat