Sałatka z roszponką

Sałatka z roszponką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kolba kukurydzy

    1/4 sztuki
  • rzodkiewka

    3 sztuki
  • orzechy pistacjowe

    11 sztuk
  • olej rzepakowy

    3 łyżki
  • Musztarda sarepska Prymat

    1 łyżeczka
  • woda

    1 łyżka
  • chilli

    1/4 sztuki
  • sól do smaku

    1 szczypta
  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

    1 szczypta
  • ogórek kwaszony

    1 sztuka
  • jajko ugotowane na twardo

    1 sztuka
  • roszponka

    75 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sałatę opłukać i osuszyć. Jajko podzielić na 6 części. Kolbę ugotować na parze i oddzielić ziarna od kolby. Ogórka odsączyć z wody i pokroić w krążki. Rzodkiewki umyć, osuszyć i pokroić w ćwiartki. Orzechy obrać z łupin. W misce połączyć olej z musztardą, wodą. Do sosu dodać pokrojoną w kostkę chilli bez pestek, sól, pieprz i całość dobrze wymieszać. Na talerz wyłożyć roszponkę, jajko, kukurydzę, ogórka, rzodkiewkę, orzechy i polać gotowym sosem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Alex_M 05.07.2013 10:48
pyszna salatka
IZABELA29 01.05.2013 09:36
zwykle zajadam się masłową sałatą ,roszponki nie kupowałam nigdy
caralajna 01.05.2013 07:13
kolorowo i zdrowo, to lubię :)
Mati13 21.04.2013 20:53
roszponki nigdy nie jadłem, ładna sałatka
KasiaK90 15.04.2013 12:46
pyszna sałateczka
misia53 27.12.2012 13:29
pyszna jest taka sałatka
Mysiunia 29.11.2012 21:16
pięknie kolorowa :)
adelajda 01.10.2012 21:49
ale smakowita !
ewka1978 01.10.2012 15:16
piękna i na pewno smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat