Sałatka z roszponką

Sałatka z roszponką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • roszponka

    30 gram
  • cebula

    1/2 sztuki
  • kukurydza

    1/3 puszki
  • pomidorki truskawkowe

    5 sztuk
  • rzodkiewki

    2 sztuki
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • ocet sherry

    1 łyżeczka
  • cukier

    1 łyżeczka
  • Musztarda chrzanowa Prymat

    1 łyżeczka
  • oliwa

    4 łyżeczki
  • winogrona

    1 (rodzynkowe)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do roszponki dodać pokrojoną w kostkę cebulę, odsączoną kukurydzę, przekrojone na 4 części pomidorki, pokrojone w półplasterki rzodkiewki i przekrojone na pół winogrona. Oprószyć solą i pieprzem. Z octu, oliwy, cukru i musztardy ukręcić sos. Sosem polać sałatkę, lekko wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MagdaXXX 14.05.2013 18:13
super połączenie
cooleczka 21.02.2013 10:33
też chętnie wypróbuję ten przepis
safcia 07.06.2012 21:52
uwielbiam takie sałateczki
bbeeaa 04.11.2011 11:11
uwielbiam sałatki, tej tez spróbuję
BernadettaP 03.10.2011 21:36
Rzadko używam roszponki, bo ciężko dostać świeżą w sklepie, ale jak trafię, to muszę koniecznie wypróbować Twój przepis :-)
Weronika_eM 02.10.2011 22:41
przepyszna sałatka
matriasik 27.09.2011 14:29
Smakowita

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat