sałatka z pusty i marchwi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • głowka kapusty

    1 sztuka
  • marchoew

    1 sztuka
  • cuker

    1/4 szklanki
  • ocet

    1/2 musztardy
  • nasion selera

    1 łyżeczka
  • olej

    1/2 szklanki
  • cebula

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W dużej salaterce wymieszać wszystkie warzywa. Dodać cukier, wymieszać ponownie i odstawić. W małym rondelku zagotować składniki sosu. Zdjąć z ognia. Pola sałatkę sosem i delikatnie wymieszać. Składniki na sos to : ocet, musztarda, nasion selera, olej

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agata1722 29.09.2011 17:04
super- z pusty najlepsza

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat