Sałatka z przepiórczymi jajkami

Sałatka z przepiórczymi jajkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron tortellini

    1 opakowanie
  • ogórek zielony

    2 sztuki
  • kukurydza w puszce

    1 puszka
  • słonecznik łuskany

    2 łyżki
  • jajka przepiórcze

    10 sztuk
  • majonez

    1/2 sztuki
  • przyprawy

  • pietruszka zielona

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować w osolonej wodzie i wystudzić. Ogórka obrać ze skórki i po pokrojeniu w kosteczkę dodać do makaronu, następnie dodać słonecznik, dowolna ilość posiekanej zielonej pietruszki i odsączoną z zalewy kukurydzę.
Wszystkie składniki sałatki wymieszać z majonezem i doprawić do smaku sola oraz pieprzem, przygotowaną sałatkę wyłożyć do ozdobnego naczynia.
Jajka ugotować na twardo ( trwa to dosłownie 2 minuty) i obrać, przeciąć na połówki i ułożyć na sałatce, podawać po schłodzeniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kardamonovy 14.09.2017 11:02
Jajka przepiórcze wymiatają :).
AsiaaK 13.09.2017 22:43
sycąca salatka ;)
jejkuchnia 13.09.2017 21:54
Bardzo ładnie wygląda. :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat