Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z prażonymi migdałami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 sztuka
kukurydza 1 sztuka
jaja 5 sztuk
seler konserwowy 2 słoiczki
ananas 1 puszka
migdały 10 dag
jogurt bałkański 1 kubeczek
majonez 3 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z prażonymi migdałami

Kapustę drobno siekamy. Jaja gotujemy na twardo. Jajka i ananasy kroimy w kostkę. Seler konserwowy osączamy z zalewy, kroimy drobniej i dodajemy do w/w składników, dodajemy osączoną kukurydzę, przyrumienione na suchej patelni płatki migdałowe. Jogurt mieszamy z majonezem, przyprawami i dodajemy do sałatki. Całość dokładnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1986 17.02.2013 12:37
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak