Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
por (białe części)
2 szt -
soku z cytryny
3 łyżki -
olej
4 łyżki -
czosnek
3 ząbki -
mielona kolendra
0,5 łyżeczki -
koperek
2 łyżki -
sól
1 szczypta -
Pieprz czarny mielony Prymat
1 szczypta -
orzechy włoskie
0,5 drobno posiekane -
papryka czerwona
1 szt -
Papryka ostra mielona Prymat
1 szczypta
Przepis i sposób przygotowania Sałatka z porów z orzechami i papryką
Przygotować sos: sok z cytryny, olej, zmiażdżony czosnek, kolendrę, ostrą paprykę połączyć, wymieszać i polać sałatkę. Wstawić do lodówki na 1-2 godz. Przed podaniem posypać koperkiem.
Komentarze (21)
Załaduj więcej komentarzy (11)