Sałatka z porów z orzechami i papryką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • por (białe części)

    2 szt
  • soku z cytryny

    3 łyżki
  • olej

    4 łyżki
  • czosnek

    3 ząbki
  • mielona kolendra

    0,5 łyżeczki
  • koperek

    2 łyżki
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
  • orzechy włoskie

    0,5 drobno posiekane
  • papryka czerwona

    1 szt
  • papryka ostra mielona

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pory oczyścić, opłukać, pokroić na kawałki, gotować 5 min. w posolonej wodzie, odcedzić i ostudzić. Paprykę oczyścić i pokroić w kostkę. Połączyć wszystkie składniki i wymieszać.
Przygotować sos: sok z cytryny, olej, zmiażdżony czosnek, kolendrę, ostrą paprykę połączyć, wymieszać i polać sałatkę. Wstawić do lodówki na 1-2 godz. Przed podaniem posypać koperkiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (21)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna881 09.11.2011 20:21
niestety nie moje klimaty :)
treonina 04.08.2011 14:30
to bym spróbowała :-)
Adamorek 14.07.2011 07:42
ekstra
kriso 29.06.2011 18:46
pyszne
Jaheira11 11.03.2011 10:25
dobre
Magdalena80 19.02.2011 19:56
brzmi ciekawie i smacznie
berys18 17.02.2011 09:01
ciekawy przepis
nikusonka 14.02.2011 23:19
ciekawe jak smakuje ten mix
AgaS10 08.02.2011 09:33
pory wolę surowe:)
Babciagramolka 17.12.2010 10:36
Bardzo ciekawe zestawienie smaków

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat