Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z porem, ryżem i ogórkami konserwowymi

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 saszetka (100g)
por 2 szt
ogórki konserwowe 5 szt
jajko 5 szt
majonez 3,5 łyżki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z porem, ryżem i ogórkami konserwowymi

1. Ryż gotuję według przepisu na opakowaniu. Odstawiam do przestudzenia. Białe części pora kroję w plasterki. Wrzucam do osolonego wrzątku i parzę 10 minut pod przykryciem. Następnie odcedzam i chwilę studzę. Ogórki kroję w kostkę. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w kostkę.

2. Wszystkie przygotowane składniki sałatki przekładam do salaterki. Dodaję majonez oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie mieszam. Przygotowaną sałatkę wykładam na talerz. Podaję z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiktoria29 17.02.2016 20:54
robię podobną
Maridka19 17.02.2016 06:21
Pyszne są takie sałatki :)
cukiereczek 17.02.2016 05:52
apetyczna sałatka
marcia7 16.02.2016 21:41
dobry dodatek do mięs
Róża1 16.02.2016 21:19
bardzo smaczna sałatka !!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak