Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z porem i marynowanymi pieczarkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 1 sztuka
papryka czerwona 1/2 sztuki
pieczarki marynowane 1/2 małego słoika
jajko 4 sztuki
fasola czerwona z puszki 1/2 puszki
musztarda 1/2 łyżeczki
majonez tradycyjny 2-3 łyżki
koncentrat pomidorowy 1/2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz
Papryka ostra mielona Prymat
sól 2 łyżki (do zasypania porów)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z porem i marynowanymi pieczarkami

Kroki postępowania

1
Pora pokroić w półkrążki i zasypać 2 łyżkami soli. Odstawić na ok.2 godziny, a następnie wycisnąć goryczkę.
Krok 1 - Sałatka z porem i marynowanymi pieczarkami foto
2
Jajka ugotować na twardo i pokroić w drobną kostkę
Krok 2 - Sałatka z porem i marynowanymi pieczarkami foto
3
Paprykę również pokroić w kostkę, a większe pieczarki na połówki. Do porów dodać jajka, paprykę, marynowane pieczarki, odsączoną fasolę czerwoną, majonez, musztardę i koncentrat pomidorowy. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz ostrą papryką. Podawać z wędliną.
Krok 3 - Sałatka z porem i marynowanymi pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 11.03.2015 01:10
smaczne danie do zjedzenia
Megg 10.03.2015 20:32
super smaczna sałatka
IKrakowianka 10.03.2015 18:22
super sałatka
halina17 10.03.2015 17:42
Dobra sałatka.
Joannasz3190 10.03.2015 16:35
Pyszności :)
adelajda 10.03.2015 16:32
Smaczna sałatka :)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak