Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z pieczonej papryki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 2 szt
czosnek 1 ząbek
ocet 1 łyżka
wytrawne sherry 1/2 łyżki
cukier do smaku
oliwa 1 -2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z pieczonej papryki

Rozgrzać grill w piekarniku. Papryki umyć, ułożyć na blasze i piec około 20 -25 minut, aż skórka sczernieje i pokryje się pęcherzykami. Papryki obracać co jakiś czas aby równomiernie sczerniały.
Papryki obrać ze skórki, usunąć szypułki i gniazda nasienne. Pokroić w paseczki i wrzucic do miseczki.
Czosnek przecisnąć przez praske do małego rondelka, dodać ocet, sherry i cukier, przyprawić pieprzem, zagotować. Dodać do papryki.
Paprykę przyprawić solą i pieprzem, dodać oliwe i wymieszać.
Odstawic na dwie godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 16.02.2014 13:45
bardzo dobra
Seba 09.02.2014 09:06
bardzo dobra
Róża1 18.12.2013 22:39
mi się też podoba ten pomysł!!
Dorian 11.12.2013 08:15
pyszna salatka
ONY_za_kare 24.08.2013 11:49
świetna sałatka
Anna169Hosz 24.08.2013 08:22
Jak z sherry to ja już się piszę:)
Mniam 24.08.2013 00:16
Ciekawy pomysł.
Grazyna0211 23.08.2013 20:49
podoba mi się ta sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak