Sałatka z pieczonej dyni i fety

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • feta

    100 g
  • rukola

    1/2 opakowania
  • oliwki czarne

    1/2 szklanki
  • oliwa

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • ocet balsamiczny

    do smaku
  • dynia

    300 upieczona
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rukolę płuczemy, rozkładamy na talerzu, fetę kroimy w kostkę, dodajemy oliwki. Ciepłą dynię kroimy w kawałki, układamy na pozostałych składnikach. Wszystko skrapiamy oliwą i octem, przyprawiamy i od razu podajemy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwona32 27.11.2013 19:23
cos nowego warto spróbowac tylko czy smaczne?
artur7 17.11.2013 13:25
zdecydowanie pyszne
Magda60 14.11.2013 13:16
ciekawie się zapowiada
Norgiusz 10.11.2013 11:09
super przepis na salatke
Ankha 18.10.2013 20:34
niebanalna propozycja
kasienka23 18.10.2013 20:07
ciekawy pomysł!
Ola1984 18.10.2013 18:30
Zdecydowanie moje smaki :) Pyszna sałatka.
Magda24 18.10.2013 17:59
ciekawie musi smakować
Monika-twin 18.10.2013 17:05
rewelacja salatka
Cyferku 18.10.2013 17:04
ciekawa kompozycja smakowa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat