Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa sałatka grecka
Kolorowa sałatka grecka wege to przykład dania, które można "jeść oczami". Oprócz swojego niezwykłego smaku, który zachwyci nasz zmysł smaku, jej wizualna warstwa także przykuwa inne zmysły - wzroku! Warto podawać właśnie takie dania, które zachęcają nas np. swoimi kolorami. Posiłek od razu smakuje jeszcze lepiej.
KROK 1: KROIMY I ŁĄCZYMY SKŁADNIKI SAŁATKI
1. Grubo posiekaną sałatę łączymy w misce z pokrojonymi pomidorami.
2. Dodajemy oliwki, cebulę pokrojoną w piórka, ogórek pokrojony w półkrążki, rukolę i pokrojony w kostkę ser feta.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY SOS
1. W osobnej misce łączymy i mieszamy wszystkie składniki sosu.
KROK 3: MIESZAMY SKŁADNIKI
1. Sałatkę polewamy sosem i dokładnie mieszamy, aż składniki się połączą. Na wierzch kładziemy kilka listków bazylii.
Smacznego!