Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z pieczoną chili

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryczka chili 1
pomidory suszone Smak 4
oliwki 2 łyżki
mozarella 1
rukola 50 g
pomarańcza 1/2
ocet winny 2 łyżeczki
oliwa 1 łyżka
miód 1 łyżeczka
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z pieczoną chili

Kroki postępowania

1
Przygotować sos: do słoiczka wlać wyciśniętą pomarańczę, miód, oliwę z oliwek, ocet balsamiczny i zakręcić słoiczek po czym wstrząsnąć.
Papryczkę chili umieścić w rozgrzanym piekarniku na 10 min.
Krok 1 - Sałatka z pieczoną chili foto
2
Przygotować miseczkę i dodawać do niej rukolę, połówki oliwek, mozzarellę i pokrojoną w kostkę, pomidory suszone pokrojone w paski.
Krok 2 - Sałatka z pieczoną chili foto
3
Wyjąć papryczkę i pokroić. Do sałatki wlać sos i wymieszać. Wszystko doprawić pieprzem.
Krok 3 - Sałatka z pieczoną chili foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 28.01.2014 12:59
swietna salatka
MagdaXXX 12.09.2013 19:07
mniam super
aisoglam 01.02.2013 13:00
Apetycznie wygląda ta sałatka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak