Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z pieczoną cebulą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula czerwona 2 szt
jajko 4 szt
pomidory 25 dag
anchois 6 filecików
kapary całe Smak 1 łyżeczka
ocet winny czerwony 4 łyżki
oliwa 5 łyżek
tuńczyk kawałki w oleju 25 dag
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z pieczoną cebulą

Piekarnik rozgrzać do temperatury 190 stopni. Nie obrane cebule ułożyć na papierze do pieczenia i piec,aż będą miękkie - 1 godzina. Wystudzić. jajka ugotować na twardo i przelać zimną wodą. Obrać. Cebulę obrać, pokroić w grubą kostkę i przełożyć do miski. Pomidory i jajka pokroić w ósemki, dodać do cebuli. Anchois, kapary, ocet, sól miksować na kremowy sos, powoli dolewając oliwę. Tuńczyka osączyć, dodać do miski, polać sosem i delikatnie wymieszać. Podawać w temperaturze pokojowej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak