Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z pieczarkami i cebulką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 250 gram
kukurydza w puszce 1 puszka
groszek konserwowy 1 puszka
ser żółty 10 gram
cebula 2 sztuki
sól, pieprz do smaku
olej
majonez 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z pieczarkami i cebulką

Cebulę kroimy w kostkę, smażymy na oleju razem z pokrojonymi w kostkę pieczarkami. W misce mieszamy ser pokrojony w kostkę, kukurydzę oraz groszek, dodajemy pieczarki z cebulą i mieszamy. Dodajemy majonez oraz przyprawiamy do smaku. Można w wersji mniej kalorycznej zamiast samego majonezu, wymieszać łyżkę jogurtu naturalnego z łyżką majonezu i tak dodać do sałatki. Ja osobiście nie używam soli tylko trochę pieprzu. Zdrowiej i smaczniej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Danka 24.10.2013 20:36
zapewne dobra
karolina1869 18.10.2013 08:01
warta spróbowania
Bernadeta1 17.10.2013 14:36
na pewno smaczna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak