Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z pieczarkami

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wędzona 100 gram
ogórki kiszone 2 sztuki
ziemniaki ugotowane 1 sztuka
marchewka 1 sztuka ugotowana
jajko ugotowane na twardo 2 sztuki
ser żółty 80 gram
pieczarki marynowane 100 gram
majonez 3 łyżki
natka pietruszki
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Salaterkę wyłożyć folią spożywczą i ułożyć pieczarki główką do folii.Warzywa i szynkę pokroić w kostkę, jajka i ser zetrzeć na tarce jarzynowej. Majonez przełożyć do rękawa cukierniczego i odciąć mały rożek, wycisnąć trochę majonezu na pieczarki.
Krok 1 - Sałatka z pieczarkami        foto
2
Kolejno, rozłożyć warstwę marchewki, posypać odrobinką soli i pieprzu. Kolejna warstwa to pokrojone w drobną kostkę ogórki. Na każdą warstwę wycisnąć trochę majonezu.
Krok 2 - Sałatka z pieczarkami        foto
3
Następnie rozłożyć warstwę szynki, lekko docisnąć łyżką.
Krok 3 - Sałatka z pieczarkami        foto
4
Kolejno układać warstwy: żółty ser, jajka i na koniec ziemniaki.Jajka i ziemniaki posolić i posypać pieprzem. Na każdą warstwę dać trochę majonezu. Przykryć folią, docisnąć dłonią i wstawić do lodówki. Przed podaniem wyłożyć na talerz i udekorować.
Krok 4 - Sałatka z pieczarkami        foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czarnula666 11.05.2015 19:37
Bardzo ładnie wygląda :)
cukiereczek 11.05.2015 18:01
bardzo fajna kompozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak