Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z pęczaku z bakaliami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza pęczak 0,5 szklanki
rodzynki 0,5 szkl
morele suszone o,5 szkl
orzechy włoskie 0,5 szkl.
śliwki suszone 0,5 szkl.
sok z cytryny
miód 2 łyżki
cynamon 0,5 łyżeczki
sól 0,5 łyzeczki
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z pęczaku z bakaliami

Pęczak przebierz,opłucz i zalej woda i odstaw na 3 h,po tym czasie odcedź..Zagotuj 1 i 1/4szklanki wody z dodatkiem soli i lyżką oliwy.Do wrzątku wsyp kaszę i gotuj ok 15 min..Ciepły pęczak wymieszaj z miodem,sokiem z cytryny,cynamonem i odstaw.Potem dodaj sparzone rodzynki,grubo pokrojone orzechy,śliwki,morele.Dodaj do kaszy i odstaw na 1 h do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak