Sałatka z pęczakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser mozzarellla

    1/2 sztuki
  • pomidor

    1\\2 sztuki
  • szczypior

    1/2 pęczka
  • oliwa

    1 łyżka
  • sos chili słodko-pikantny

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • pęczak

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę ugotować na sypko, ser i pomidora pokroić w kostkę, szczypior posiekać. Do zimnej kaszy dodać sos, pokrojony ser, pomidor i szczypior, wszystko wymieszać z dodatkiem oliwy, doprawić solą i pieprzem. Najlepiej smakuje dobrze schłodzona.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bietka 09.05.2013 10:55
zastanawiałam się co można zrobić z pęczaka, teraz juz wiem pyszną sałatkę :)
SylwiaMagdaSabin 05.04.2012 22:36
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat