Sałatka z owoców morza

Sałatka z owoców morza

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • paluszki krabowe

    25 dag
  • mrożone krewetki

    20 dag
  • muli w zalewie octowe

    1 słoik
  • cebula

    1 sztuka
  • pomidor

    1 sztuka
  • zielona papryka

    1 sztuka
  • oliwa

    3 łyżki
  • ocet winny

    1 łyżka
  • sól

    - -
  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

    - -
  • imbir

    1 szczypta
  • ogórek

    1 sztuka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sałatka z owoców morza

Przygotować sos: składniki sosu połączyć i wymieszać. Warzywa oczyścić, opłukać i pokroić w kostkę lub paseczki. Paluszki krabowe i krewetki rozmrozić, przelać na sitku zimną wodą i osączyć. Mule osączyć z zalewy. Paluszki pokroić w plasterki. Wszystkie składniki połączyć, polać sosem, doprawić do smaku przyprawami Prymat i wymieszać. Przed podaniem schłodzić w lodówce.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Jaheira11 17.04.2011 23:37
ciekawa propozycja
Barbara55 19.10.2010 15:00
po owocach morza muli mnie
halina17 24.05.2010 12:07
Dobra sałatka dla smakoszy owoców molrza.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat