Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z olejem lnianym i makrelą

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak świeży 1 garść
cebula czerwona 1 szt
pomidor 2 szt
makrela wędzona 1 szt
olej lniany
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z olejem lnianym i makrelą

Szpinak świeży myjemy i osuszamy w wirówce do sałaty. Pomidora myjemy i kroimy w kosteczkę. Cebulę czerwona obieramy i kroimy w piórka. Makrelę obieramy od ości i rwiemy na kawałki. Na szpinaku układamy pokrojonego pomidora, makrelę i cebule. Kropimy olejem lnianym , doprawiamy sola morska i pieprzem kolorowym świeżo mielonym .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola333 16.03.2013 10:00
bardzo smaczny przepis
PIOTR11 16.03.2013 08:42
pomysłowo dobrane składniki
Adam/ZUB3R 16.03.2013 08:09
smacznie wygląda
V_kuchareczka 16.03.2013 07:51
wygląda smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak