Sałatka z mozzarellą i truskawkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata

    1 sztuka
  • mozzarella

    30 dag
  • truskawki

    30 dag
  • estragon

    1/4 pęczek
  • olej

    7 łyżek
  • pieprz

  • ocet balsamiczny

    5 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sałatkę rwiemy na niewielkie kawałki, truskawki przekrawamy na pól, zioła siekamy, mozzarellę kroimy w kostkę. Oce, olej, pieprz, estragon dokładnie mieszamy, schładzamy i polewamy nim sałatkę. Delikatnie mieszamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat