Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z mozzarellą i parmezanem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sałata lodowa 1/2 główki
pomidor 2 szt
cebula czerwona 1/2 szt
mozzarella w kulce 1 opak
parmezan starty 5-10 dkg
sól do smaku
pieprz do smaku
bazylia do smaku
ocet balsamiczny 1 łyżeczka
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z mozzarellą i parmezanem

Sałatę siekamy, cebulę kroimy w drobną kosteczkę, mozzarelle kroimy w grubą kostkę. Pomidory obieramy, usuwamy gniazda nasienne, a resztę kroimy w kostkę. Wszystko przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, bazylią. Polewamy oliwą z pestek dyni ( można użyć zwykłej oliwy z oliwek ), oraz octem balsamicznym. Mieszamy. Na wierzch sałatki dodajemy paski parmezanu.

Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joannasz3190 27.02.2014 10:49
Moje smaki :)
Paolcia 27.02.2014 08:03
mmm bardzo smaczna :0 polaceam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak