Sałatka z młodych ziemniaków

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kg młodych, małych ziemniaczków

    1/2
  • Pęczek rzodkiewek

    1
  • ogórki małosolne

    3-4
  • ząbki kiszonego czosnku

    4
  • pęczka koperku i cienkiego szczypiorku

    po 1/2
  • łyżki śmietany

    2-3
  • łyżki majonezu

    2
  • sól, pieprz mielony

    do smaku:
  • cebula

    1 cukrowa
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie warzywa umyć, oczyścić. Ziemniaczki ugotować w całości. Rzodkiewki czosnek i ogórki pokroić w półplasterki, cebulę w cienkie ćwierć plasterki. Zieleninę posiekać. Przestudzone ziemniaki poprzekrawać na połówki albo ćwiartki, dodać zieleninę i warzywa. Całość oprószyć solą, pieprzem i polać majonezem wymieszanym ze śmietaną. Jeśli sos byłby za gęsty można dodać 3-4 łyżki zalewy z ogórków. Schłodzić.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
natii3624 07.08.2012 11:22
bardzo pomysłowe :)
Joanna108 02.07.2011 20:33
pyszna taka sałatka !!!
eli_555 07.10.2010 20:54
Pycha,to coś dla mnie.
Sarenka 03.10.2010 09:37
Bardzo apetycznie i ladnie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat