Sałatka z melona i arbuza z limoncello

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • arbuz

    1/2 kg
  • melon

    1/2 kg
  • limoncello

    50-70 g
  • sok z cytryny

    do smaku
  • cukier waniliowy

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Arbuza pokroić w plastry, obrać ze skóry i wydrążyć ciemne twarde pestki (jasne drobne mogą zostać) - przełożyć do miski razem z sokiem wypływającym podczas krojenia.
Melona przekroić na pół, wydrążyć łyżką gniazdo nasienne, pokroić w plastry i obrać skórę - miąższ pokroić w kostkę zachowując sok.
Dodać do arbuza, wcisnąć nieco soku cytrynowego do smaku i wsypać cukier waniliowy - przemieszać.
Sałatkę polać likierem limoncello i wstawić na godzinę do lodówki.



Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aisza1 02.01.2013 09:25
pycha
Monika63 03.08.2012 08:39
pychotka
eagle 30.06.2012 10:54
Już to lubię :)
Habibi 24.06.2012 06:41
<b>* serdecznie zapraszam do korzystania z moich różnorodnych przepisów i mam nadzieję, że każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :) *</b>
dwa pokoje z kuchnią 15.06.2012 15:00
mniamniusie! właśnie wcinam arbuza

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat