Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kiszoną kapustą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusty kiszonej 100 g
ziemniaków 150 g
jabłko
ogórek konserwowy
cebuli posiekanej 1 łyżeczka
mieszanki ziołowej 1 lyżeczka
pestek słonecznika 1 łyżeczka
sól
pieprz
jogurt 150 chudy

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kiszoną kapustą

Ziemniaki umyć, gotować w mundurkach w osolonej wodzie pod przykryciem. Odcedzić, odparować, obrać, pokroić w plasterki lub w kostkę.
Kapustę kiszoną drobno pokroić, jabłko umyć, podzielić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne. Miąższ razem z ogórkiem pokroić w kostkę.
Ziemniaki wymieszać z cebulą, kapustą, jabłkiem i ogórkiem. Przyprawić do smaku pieprzem.
Jogurt wymieszać z ziołami, polać składniki sałatki. Całość ostrożnie wymieszać. Sałatkę przed podaniem posypać pestkami słonecznika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zielonamorelka 09.01.2013 22:25
kurcze dietka zabrania mi ziemniakow a myslalam ze wykorzystam kapuste kiszona lezaca w lodowce heh a moze je pomine?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak