Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kiełkami i winogronami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta młoda 1/2 główki
kiełki rzodkiewki 30 g
szczypiorek 1/3 pęczka
winogrona rodzynkowe 30 sztuk
sól do smaku
pieprz do smaku
ocet balsamiczny 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
olej 4 łyżeczki

Porada

Podawać jako dodatek do obiadu.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kiełkami i winogronami

Kapustę poszatkować, przełożyć do miski. Szczypiorek posiekać, dodać go razem z kiełkami do kapusty. Winogrona umyć, osuszyć, pokroić na połówki. Winogrona również dodać do kapusty. Olej dokładnie wymieszać z octem balsamicznym i cukrem. Przygotowany sos dodać do pozostałych składników. Dodać też trochę soli i pieprzu. Wszystko dokładnie wymieszać, odłożyć na kilkanaście minut, żeby smaki się "przegryzły". Zamiast sosu balsamicznego do sałatki można dodać trochę majonezu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 17.08.2016 17:39
mniam mniam
luna76 17.08.2016 16:40
pysznie się prezentuje :)
Konczi 17.08.2016 16:09
musi być smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak