Sałatka z kiełkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sos sojowy

    2 łyżki
  • olej sezamowy

    1/2 łyżki
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • ogórek

    2 sztuki
  • kiełki fasoli mung

    30 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiełki należy blanszować przez 30 sekund we wrzątku, odsączyć je. Ogórki obrać, zetrzeć na jarzynówce lub pokroić w zapałkę i wymieszać z kiełkami. Z sosu sojowego, oleju sezamowego, soku z cytryny, soli i pieprzu przygotować sos i polać nim sałatkę. Do sosu można dodać także inne składniki, np. ocet winny, czy ocet ryżowy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 05.12.2012 22:33
smaczna
ben-ka 01.11.2011 10:05
takiej jeszcze nie jadłam.
Iwusia 13.08.2011 23:27
zapowiada sie smacznie
Barbara55 14.06.2011 19:12
nie przepadam za kiełkami
kielcok1 21.05.2011 15:44
tylko nie kiełki
Anna141 01.04.2011 10:36
genialny przepis :)
Małgorzata113 19.06.2010 13:06
Uwielbiam sałatki a kiełkami.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat