Sałatka z kaszy jaglanej i grillowanego bakłażana

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jaglana

    1 woreczek
  • Kucharek przyprawa do potraw

    1 łyzeczka
  • bakłażan

    1 szt
  • ogórek kiszony

    2 szt
  • papryka marynowana

    5 kawałków
  • olej rzepakowy

    3 łyżki
  • sól

  • pieprz biały Prymat

  • szczypior

  • czosnek

    1 ząbek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu w wodzie z dodatkiem kucharka. Po ugotowaniu odcedzamy . Paprykę marynowana kroimy w długie kawałki. Ogórka kroimy w kostkę . Bakłażana myjemy i kroimy w plasterki solimy i odstawiamy . Po ok 20 min myjemy go osuszamy i grillujemy na patelni . Następnie kroimy go w paski. Wszystkie składniki dajemy do zimnej kaszy . Dodajemy posiekany szczypior. Kropimy oliwą wymieszaną z sola i wyciśniętym czosnkiem . Doprawiamy pieprzem .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cukiereczek 08.05.2013 08:23
na kolację i obiad super
Andysz 21.08.2012 07:26
super;)
agaK. 17.08.2012 15:22
ciekawy przepis
gosia47-47 17.08.2012 07:58
ekstra
iwa643 17.08.2012 07:44
polecam na kolacje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat