Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kasztanami

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasztany jadalne 6 sztuka
quinoa 1 szklanka
fasola 0,5 szklanka adzuki
ogórek 1 sztuka
czosnek w oleju z ziołami 1 słoik
suszone pomidory 10 sztuka
kapary 1 łyżka
olej rzepakowy 4 łyżka
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kasztanami

Fasolę adzuki zalewamy wodą, odstawiamy na całą noc.

Gotujemy do miękkości, odcedzamy, przelewamy zimną wodą.

Komosę ryżową przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Hartujemy zimną wodą.

Kasztany obieramy, kroimy w ósemki.

Suszone pomidory kroimy w drobną kostkę.

Ogórka obieramy, siekamy w kostkę.

Do komosy ryżowej dodajemy fasolę, ogórka, kasztany, suszone pomidory oraz odcedzone z zalewy kapary i czosnek.

Wlewamy olej, dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 05.05.2014 12:32
Coś nowego i na pewno pysznego!
Ola1984 05.05.2014 11:37
Z przyjemnością spróbowałabym takiej sałatki :)
Mniam 05.05.2014 07:34
Z chęcią bym taką zjadła.
Magula 04.05.2014 22:07
to coś dla mnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak