Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kapusty pekińskiej i szynki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 szt
ser żółty starty 15 dag
szynka 15 dag
papryka czerwona 1 strąk
ogórek kiszony 1-2 szt
kiełki sojowe 1 op
oliwa 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
majonez 1 łyżka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kapusty pekińskiej i szynki

Kapustę pekińską poszatkować, lekko posolić, wymieszać, przykryć, odstawić na 30 minut. Szynkę pokroić w cienkie paski. Paprykę przekroić, usunąć gniazda nasienne. Pokroić tak samo jak szynkę. Ogórek zetrzeć na dużych otworach tarki jarzynowej. Połączyć oliwę, sok cytrynowy, majonez, sos przyprawić do smaku pieprzem. Wymieszać kapustę, szynkę, paprykę, ogórek i ser. Dodać sos, zamieszać, wstawić na 30 minut do lodówki. Przed podaniem posypać kiełkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak