Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kapustą, pieczarkami i dresingiem jogurtowym

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1/2 główki
cebula czerwona 1 szt
ogórek 1 szt
pieczarki 10-15 szt
oliwa 1 łyżka
masło 1 łyżka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
jogurt grecki 200 ml
przyprawa gyros
pesto 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kapustą, pieczarkami i dresingiem jogurtowym

Kapustę oczyścić i drobno poszatkować. Cebule pokroić na cieniutkie krążki. Ogórka umyć i obieraczką do warzyw pokroić na cienkie plasterki. Pieczarki oczyścić i dowolnie pokroić. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy i masła. Przesmażyć pieczarki. Doprawić solą, czarnym pieprzem i ziołami prowansalskimi. Jogurt wymieszać z pesto oraz przyprawą gyros.
Na talerzach układać sałatę, na niej plasterki ogórka i krążki cebuli. Na wierzchu ułożyć kawałki pieczarek oraz po łyżce dressingu jogurtowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 18.05.2015 15:27
wygląda super:)
pestka 18.05.2015 13:41
lubię taka sałatkę z młodej kapusty
Gracer 18.05.2015 13:21
bardzo apetyczna kompozycja smaków
barbara11561 18.05.2015 13:21
smaczna sałatka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak