Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kalafiorem, pieczarkami i wędzonką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalafior 0,5 szt
wędzonka 15 dag
kukurydza konserwowa 3 łyżki
jajko 2 szt
pieczarki 5 szt
groszek konserwowy 3 łyżki
majonez 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Porada

Do sałatki możemy dodać posiekany szczypiorek.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kalafiorem, pieczarkami i wędzonką

Kroki postępowania

1
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki, solimy i odstawiamy na 15 min.Kalafiora dzielimy na różyczki i gotujemy 2-3 min w osolonej wodzie, odsączamy i studzimy. Wędzonkę kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy.
Krok 1 - Sałatka z kalafiorem, pieczarkami i wędzonką foto
2
Wystudzone jajka kroimy w kostkę. Pieczarki osuszamy papierowym ręcznikiem. Groszek odsączamy z zalewy.
Krok 2 - Sałatka z kalafiorem, pieczarkami i wędzonką foto
3
Do wszystkich składników dodajemy majonez i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 3 - Sałatka z kalafiorem, pieczarkami i wędzonką foto
4
Sałatkę mieszamy i odstawiamy na 30 min. w chłodne miejsce.
Krok 4 - Sałatka z kalafiorem, pieczarkami i wędzonką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak