Sałatka z kalafiorem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1 mały
  • jajko ugotowane na twardo

    3 sztuki
  • pomidory

    2 paprykowe
  • kukurydza w puszce

    1/2 puszki
  • ogórek kiszony

    2 średnie
  • papryka

    1 mała
  • majonez

    3 łyżki
  • jogurt naturalny

    4 łyżki
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafiora podziel na różyczki, umyj.W dużym garnku zagotuj wodę i wrzuć podzielonego kalafiora.Gotuj około 30 minut , bez przykrycia.Miękkiego kalafiora odcedź i ostudź.Większe różyczki pokrój na mniejsze części.Ugotowane jajka obierz i opłucz pod bieżącą wodą.Pokrój w kostkę.Pomidory umyj i obierz ze skórki.Pokrój w grubą kostkę. Paprykę przekrój na pół i usuń gniazda nasienne.Opłucz i osusz.Pokrój w drobną kostkę.Ogórki pokrój tak jak inne warzywa.Kukurydzę odcedź.Majonez, jogurt, sól,pieprz wymieszaj.Do miski wrzuć warzywa, dodaj sos jogurtowo-majonezowy i wymieszaj.Podawaj najlepiej od razu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat