Sałatka z kalafiora, pieczarek iświeżego ogórka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1 mała sztuka
  • pieczarki

    8 średnich sztuk
  • ogórek zielony

    1 długi
  • polędwiczki z kurczaka

    20 dag
  • por (biała część)

    1 sztuka
  • majonez

    2 łyzki
  • musztarda

    1 łyżka
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • masło lub margaryna

    1/2 kostki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W garnku zagotowujemy wodę z łyżeczką Wegety, kalafiora dzielimy na różyczki i wrzycamy na gotująca sie wodę, gotujemy ok. 5 min. Odcedzamy. Pieczarki kroimy w grubszą kostkę, na pateli roztapiamy masło i wrzucamy pieczarki, smażymy ok.20 min aż się ładnie zarumninią. Ogórka obieramy ze skórki, kroimy w kostkę taką jak pieczaki, wrzucamy do miski, dodajemy poledwice oraz pora pokrojone rónież w kostkę, wrzucamy pieczarki, kalafiora, dodajemy musztarde, majonez, mieszamy. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pani Domu 29.07.2014 12:17
wkrótce taką zrobię
olkaaa 29.07.2014 07:26
muszę zrobić

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat