sałatka z kalafiora i rzodkiewek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

  • Pęczek rzodkiewek

  • vinegret

  • 1łyżka musztardy

  • sól, pieprz

  • 60ml oliwy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafiora ugotować na lekko twardo w osolonej wodzie, osączyć, ostudzić. Podzielić na różyczki. Rzodkiewki pokroić w grube talarki, ładne listki umyć i osuszyć. Wymieszać warzywa z winegretem, udekorować sałatę listkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat