Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z kalafiora z curry i migdałami

5.0
(21)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki:

kalafior 1 sztuka
masło 2 łyżki
cebula 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
tymianek 1 łyżeczka
curry 1 łyżeczka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/8 łyżeczki
koperek świeży 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
cukier 1 szczypta
migdały płatki 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z kalafiora z curry i migdałami

Masło rozpuścić w rondlu. Dodać posiekaną w piórka cebulę, szczyptę cukru i soli. Zrumienić. Dodać posiekany czosnek. Podsmażyć krótko i zalać wodą. Kalafiora oczyścić i podzielić na różyczki. Dodać do garnka. Przyprawić solą lub jarzynką, pieprzem, gałką muszkatołową, tymiankiem i curry. Dotować na małym ogniu do miękkości. Zupę zmiksować na gładkie puree. Ponownie zagotować i doprawić do smaku. Na suchej patelni podprażyć płatki migdałowe. Zupę podawać posypaną płatkami i posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gracer 21.07.2015 10:04
super przepis
wiola333 04.05.2013 10:23
bardzo smaczny przepis
adam1f 06.02.2013 00:18
dobry
Mysiunia 22.11.2012 20:13
jestem pod wrażeniem :) pięknie podane! Przepis też świetny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak