Sałatka z jajkiem w koszulce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata strzępiasta

    1/2 główka
  • rzodkiewka

    4 szt
  • pomidor

    1 szt
  • jaja

    2 szt
  • ocet

    1 łyżka
  • sos sałatkowy francuski Prymat

    1 szt
  • woda

    3 łyżka
  • olej

    3 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sałatę, rzodkiewki i pomidora umyć i osuszyć. Sałatę porwać do miseczek. Rzodkiewki pokroić w słupki a pomidora na osiem części i ułozyć na sałacie.

Przygotować sos wg przepisu na opakowaniu i polać warzywa.

W małym rondelku zagotować wodę. Wody nalać na około 5 cm wysokości garnka. Dodać ocet i zmniejszyć gaz. Wlać ostrożnie jajko do wody z małej wysokości. Gotować 1,5 minuty. Wyjąć ostrożnie jajko i położyć na sałatce. Tak samo zrobić z drugim jajkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Czarnula87 03.10.2013 18:25
proste i smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat