Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z jajek gotowanych na półtwardo i polędwicy sopockiej

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1 sztuka
szczypiorek 2 - 3 piórka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
majonez 1 łyżeczka
wędlina 2 plastry

Porada

Używam polędwicy sopockiej ale można wykorzystać, np. szynkę. Danie podajemy zaraz po przygotowaniu - polecam na śniadanie z liściem sałaty.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z jajek gotowanych na półtwardo i polędwicy sopockiej

Jajko gotujemy ok. 6 min od zawrzenia wody, studzimy, obieramy i kroimy na kawałki. Szczypiorek siekamy, a wędlinę kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem i doprawiamy solą oraz pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ada.la 31.10.2016 09:41
ciekawe połączenie
Ewelina1991 31.10.2016 09:06
dobra sałatka
MałaMi89 30.10.2016 22:47
Super- prosta i smaczna :)
edytazaw89@wp 30.10.2016 21:44
wygląda super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak