Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z indykiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron kokardki 20 dag
papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
filet z indyka 1 szt
cebula czerwona 1 szt
kukurydza 1 puszka
majonez 5 łyżek
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z indykiem

Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy, studzimy. Filet z indyka dokładnie myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę, a następnie smazymy na złoty kolor na rozgrzanym oleju, studzimy. Paprykę czerwoną oraz żółtą oczyszczamy z gniazd nasiennych, dokładnie myjemy, miąższ kroimy w kostkę. Cebulę obieramy, kroimy w piórka. Kukurydzę osączamy z zalewy. Gdy wszystkie składniki mamy już gotowe przekładamy je do salaterki, dodajemy majonez, sól oraz pieprz do smaku, całość dokładnie mieszamy. Gotową sałatkę wstawiamy na kilka godzin do lodówki, aby się "przegryzła".

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 13.07.2013 19:35
na pewno smaczna
Megg 12.02.2013 15:57
pyszna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak