Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z gruszką, oscypkiem i roszponką

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

roszponka 2 garść
gruszka 1 sztuka
oscypek 3 sztuka
sok z cytryny 1 łyżka
Musztarda francuska Prymat 2 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z gruszką, oscypkiem i roszponką

Roszponkę myjemy, osuszamy i rwiemy na mniejsze kawałki prosto do miski.

Gruszkę myjemy i kroimy w cienkie plasterki, oscypka kroimy w kostkę lub w plasterki. Musztardę mieszamy z sokiem z cytryny, solą i pieprzem.

Sos wlewamy do składników i wszystko dokładnie mieszamy.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

leonowie 03.06.2013 16:07
już samo zdjęcie zachęca:)
msmors 03.06.2013 13:58
fajny przepis
Renata9 03.06.2013 13:19
pyszna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak