sałatka z gruszką i serem lazur

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gruszki

    2 szt
  • ser lazur

    50 gr
  • pomarańcza

    1 szt
  • orzechy włoskie

    3 łyżki
  • granat

    1 szt
  • mix sałat

  • masło

    1 łyżka
  • dresing

  • ocet balsamiczny

    1 łyżka
  • sól, pieprz, cukier

  • oliwa

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomarańczę obieramy,wykrawamy cząstki spomiędzy białych błonek z pozostałości wyciskamy sok,który dodamy do dresingu. Wszystkie składniki dresingu(łącznie z sokiem pomarańczowym)mieszamy na gładką emulsję.
Gruszki myjemy,dzielimy na ósemki pozbywając się gniazd nasiennych (zostawiamy skórkę). Na patelni rozgrzewamy masło, szybko przyrumieniamy gruszki z obu stron.
Mix sałat rozkładamy na talerze,układamy na niej cząstki pomarańczy, ciepłe gruszki, posypujemy pokruszonym serem Lazur,orzechami włoskimi i ziarnami granatu. Całość polewamy dresingiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat