Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
gruszki
2 szt -
ser lazur
50 gr -
pomarańcza
1 szt -
orzechy włoskie
3 łyżki -
granat
1 szt -
mix sałat
-
masło
1 łyżka -
dresing
-
ocet balsamiczny
1 łyżka -
sól, pieprz, cukier
-
oliwa
3 łyżki
Sposób przygotowania
Gruszki myjemy,dzielimy na ósemki pozbywając się gniazd nasiennych (zostawiamy skórkę). Na patelni rozgrzewamy masło, szybko przyrumieniamy gruszki z obu stron.
Mix sałat rozkładamy na talerze,układamy na niej cząstki pomarańczy, ciepłe gruszki, posypujemy pokruszonym serem Lazur,orzechami włoskimi i ziarnami granatu. Całość polewamy dresingiem.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się