Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z gotowanymi pieczarkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 8 szt
cebula 1 szt
por (biała część) 1 szt
szpinak świeży 30 listków
śmietana 1 łyżeczka
majonez tradycyjny 1 łyżeczka
Musztarda kremska Prymat 2 łyżeczki
sok z cytryny 4 łyżki
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z gotowanymi pieczarkami

Pieczarki oczyścić, zalać wodą z sokiem z cytryny i obgotować przez około 5-7 minut. Pieczarki wyciągnąć z wody, ostudzić i przekroić na pół. Ułożyć je na ręczniku papierowym. Następnie przykryć je papierowym ręcznikiem i delikatnie odcisnąć z nich wodę. Na koniec pokroić na mniejsze kawałki. Jajka obrać i pokroić w kostkę, cebulę obrać i posiekać, por pokroić w półplasterki, szpinak pokroić na mniejsze kawałki. Śmietanę wymieszać z majonezem i musztardą, odstawić. W miseczce ułożyć szpinak, pieczarki, jajka, cebulę oraz por. Wymieszać. Posypać odrobiną pieprzu. Na koniec sałatkę polać przygotowanym wcześniej sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 06.07.2013 21:53
pyszna salatka
Katarzyna59 18.06.2013 08:57
apetycznie wygląda
alaaa 06.03.2013 19:48
mniam,wszystkie składniki lubię,sałatka dla mnie
junox 24.02.2013 22:09
lubię taką
Zosia1 24.02.2013 14:57
na pewno świetnie smakuje-tak jak wygląda:)
dorotka0000025 17.02.2013 15:54
pysznie wyglada
miroslawa 17.02.2013 13:47
kolejna super sałatka Krysiu
Andrzej8 17.02.2013 09:51
Ciakawe ja smakuje takie połączenie chyba wypróbuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak